Åbningsfest feat. The Savage Rose

Festivalens store åbningsfest

For en aften skruer vi tiden tilbage til 1970'erne. Et årti, hvor ungdommen gør oprør, brysterne er bare, og seksualiteten fri. Hvor æteren er fyldt med rock og politiske slagsange, og hash er vejen til åndelig frihed. Genoplev stemningen fra 70'er-spillestedet Stakladen til flowerpower-åbningsfest. Vi samler alt det bedste fra tiden til en kodyl aften, hvor du er inviteret med på dansegulvet. Den legendariske danske DJ Master Fatman sørger for at sætte stemningen med svedige rytmer, så du kan slå dig løs.

Tag din flotteste batiktrøje på, og vær med, når vi synger slagsange af vores lungers fulde kraft sammen med sanger Annette Trollegaard og danser i rundkreds til tidens toner. Opgrader 70'er-looket, og få malet blomster og peace-tegn på kinderne, inden du får taget polaroidbilleder i fotoautomaten. Bliv klogere på tidens mode med etnolog Frederikke Heick, når vi viser, hvor forskellig moden så ud i de politiske 70'ere, hvor tøj, mode og antimode var en blandt mange måder at udtrykke sin holdning.

Du kan nappe en kold pilsner til at køle kroppen, når vi inviterer til forskeroplæg om bollerum og blomsterbørn, eller peppe dit partisanertørklæde op med hjemmelavede kvindekamp- og 'atomkraft nej tak'-badges, som du selv laver på ægte 70'er-maner i badgeværkstedet. 

På aftenen står en perlerække af forskere klar med korte foredrag om alt fra 70'er-musik og ungdomsoprør til kvindefrigørelse og musikkultur. I Stakladen indtages scenen af det skelsættende danske rockband The Savage Rose med Annisette Koppel i front. The Savage Rose fejrer i 2017 50-års jubilæum, og de er med deres budskaber om lighed, nærvær og respekt mere aktuelle end nogensinde før. Med mening, mod og politiske budskaber har The Savage Rose siden 1967 leveret mere end bare god musik.

Slå håret ud, smid BH'en på bålet og tag din bedste ven i hånden.

Peace out! ✌

 

AFTENENS FOREDRAG

Revolutionen rocker – politiske sange fra ungdomsoprøret
Bertel Nygaard, lektor i historie, Aarhus Universitet

Musikkultur og festivaler
Rasmus Rosenørn, museumsinspektør, RAGNAROCK – Museet for pop, rock & ungdomskultur

Bevidsthedsudvidende stoffer
Jeppe Frøkjær Aaen, cand.med., 1. reservelæge, Randers Sygehus

Blomsterbørn og bollerum
Søren Hein Rasmussen, ph.d. i historie og forfatter, MegaNørd

Vi vil ikke lave te til revolutionen
Anne Brædder, ph.d. i historie, Aarhus Universitet og Roskilde Universitet

Porno og p-piller
Bodil Marie Stavning Thomsen, professor MSO i nordisk sprog og litteratur, Aarhus Universitet

 

PROGRAM

program-til-hp

 

Se alle arrangementer med studierabat

Tid

Fredag den 3/3 kl. 19.30-01.00

Sted

Studenterhus Aarhus
Nordre Ringgade 3
8000 Aarhus

Pris

250 kr., studerende 150 kr.

Folkeuniversitetet i Aarhus er festivalsekretariat for Århundredets Festival. Sekretariatet står for festivalens kommunikation, markedsføring, koordinering samt udvikling af arrangementer og programhighlights.