Sovekoncert – mindfulness og musik

Drømmelydlandskaber

Læg dig godt til rette, og lad dig flyde med i drømmelydlandskaber en hel nat. Den elektroniske musiker Karsten Pflum leverer lydsporet til en unik musikalsk rejse i et univers af blide elektroniske klange og lydkollager. Oplev krop og sind absorbere musik på helt nye måder i den svævende tilstand mellem bevidsthed og søvn.

Inden du drømmer dig væk, vil overlæge og ph.d. i mindfulness Lone Fjorback indlede nattens oplevelser med et foredrag om mindfulness og stresshåndtering i teori og praksis. I perioden 1950-2000 medførte et stigende tempo i samfundet øget stress og sygdom, og forskningen tog i 80'erne fat på Østens meditationsinspirationer, og det har siden vist, at ro og nærvær styrker vores sundhed og livskvalitet.

Land på liggeunderlaget, mærk din krop, og vær til stede i rummet. Oplægget om mindfulness vil blive fulgt op af drømmende digtoplæsning af forfatter Lone Hørslev, inden koncerten begynder.

Om morgenen vækkes du langsomt af musikken, der akkompagneres af cellisten Rosyan (DK), der er ektronisk komponist og lydkunstner, Rosanna Lorenzens. Det bliver en magisk opvågning! Bagefter serverer vi morgenboller, te og kaffe (venligt sponsoreret af BKI).

PROGRAM
21.30: Dørene åbnes

22.00-22.10: Velkomst
22.10-22.40: Mindfulness. Lone Fjorback, ph.d. i mindfulness, overlæge, klinisk lektor, CFM certificeret MBSR-lærer og leder af Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet
22.40-23.00: Digtoplæsning. Lone Hørslev, forfatter
23.00-07.00: Koncert i drømmeland. Musiker, producer og DJ Karsten Pflum. Morgen: cellist Rosyan
07.00-08.00: Morgenmad

NB. Der er vågne nattevagter hele natten. Medbring selv sovepose, liggeunderlag, tandbørste, nattøj og evt. en vandflaske. Erfaring fra tidligere sovekoncerter viser, at der kan være en smule støj, når så mange mennesker sover på ét sted - tag derfor eventuelt ørepropper med.

Ekstra info: Koncerten vil starte ud med et højt lydniveau, som vil dale til nærmest stilhed i løbet af natten for herefter at stige igen om morgenen. Du behøver altså ikke sætte vækkeur. Det er en del af det musikalske og poetiske udtryk, som Karsten Pflum søger med sin sove-musik, at både øregangene og sovehjertet skal udfordres. Så forvent ikke otte timers skønhedssøvn – men regn med at få en oplevelse, du sent vil glemme.

Få en lydsmagsprøve på Sovekoncerten i Karsten Pflums næsten 9 timer lange udgivelse. 
Se alle arrangementer med studierabat.                                                                               Relateret billede

Tid

Fredag den 10/3 kl. 22.00 – lørdag den 11/3 kl. 8.00

Sted

Stakladen, Studenterhus Aarhus, Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 3
8000 Aarhus

Pris

200 kr., studerende 100 kr. inkl. morgenmad

Samarbejdspartner

Studenterhus Aarhus

Folkeuniversitetet i Aarhus er festivalsekretariat for Århundredets Festival. Sekretariatet står for festivalens kommunikation, markedsføring, koordinering samt udvikling af arrangementer og programhighlights.