Presse

Folkeuniversitetet præsenterer den 3.-12. marts 2017 for sjette år i træk Århundredets Festival. På tværs af regionens scener præsenterer festivalen forskere, kunstnere, forfattere og musikere side om side til tankevækkende arrangementer, der sætter historien under lup og nutiden til debat.

Sammen med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 gentænker vi i år den danske kulturelle identitet, som den formede sig i tidsrummet 1950-2000.

Pressetekster

Det var årene, hvor Europa skulle finde sig selv efter verdenskrigens splittelse, og hvor Danmark for alvor udviklede sig til en moderne velfærdsstat. Den teknologiske udvikling tog for alvor fart. PC’er og mobiltelefoner er nu blevet hvermandseje og det verdensomspændende internet gør verden mindre. I løbet af de 50 år sender vi mænd til månen, kvinder i kamp og hippier på ølejr. Ungdomsoprøret slår rod, mens fremmedarbejderne flytter ind og Europas jerntæppe deler både befolkningen og velstanden. Med murens fald i 1989 starter en ny tid for Europa.

Kom med på en rejse gennem et halvt århundrede, når vi sætter fokus på, rock’n’roll, flowerpower, charterturisme, oliekrise, oprustning, atommarch, kold krig, peace, punk og porno. På tværs af regionens scener præsenterer festivalen forskere, kunstnere, forfattere og musikere side om side til arrangementer, der sætter historien under lup og nutiden til debat. Festivalens arrangementer er sanselige, men altid med viden som den røde tråd. Glæd dig til at opleve The Savage Rose live til åbningsfesten, dans med Master Fatman, eller få balder af stål, når vi inviterer til aerobic med Charlotte Bircow. Du kan også blive klogere på BZ-bevægelsen med forfatter Peter Øvig, tage til strikkesalon med Ane Cortzen eller holde vejret til krimiaften med Elsebeth Egholm. 

Program

Festivalens program er udkommet. Se eller download programmet her: 
Program issuu
Program PDF

Grafik

Kvadrat.jpg (1)    

Hent festivalens grafik i jpg

Hent baggrunden i jpg

Hent grafikken uden baggrund i png

Hent Folkeuniversitetets logo i ai

Hent Århundredets Festivals logo i ai

 

Pressebilleder 

Pressebillederne kan frit downloades og benyttes, så længe det sker i forbindelse med omtale af Århundredets Festival og Folkeuniversitetet i Aarhus. Ved spørgsmål til brugen af pressebilleder eller grafikken kan du kontakte kunstnerisk leder for Århundredets Festival Sofie Frøkjær Justesen på mail sfj@fuau.dk 

 

Åbningsfester (2).jpg      

Åbningsfest
Århundredets Festival åbner hvert år med en stor åbningsfest. På billedet er dansegulvet blevet indtaget af Lindy Hoppers til åbningsfesten på Aarhus Rådhus i 2016, hvor temaet var Danmark 1900-1950.

Foto: Martin Dam Kristensen

 

Åbningsfester (1).jpg

     

Åbningsfest 
Til Århundredets Festivals åbningsfester kommer de ca. 1.000 gæster gerne i outfits, der matcher temaet. Billedet er fra åbningsfesten på Aarhus Rådhus i 2016, der satte spot på Danmark 1900-1950.

Foto: Martin Dam Kristensen

 

Cocktails, middag og frokost (1).jpg

     

Cocktails, middag og frokost

Århundredets Festival præsenterer en bred vifte af arrangementer med f.eks. cocktails eller historisk mad. Billedet er fra "Intelligente cocktails", hvor man med fem cocktails og fem korte foredrag bliver klogere for hver drink.

Foto: Søren Kjeldgaard

 

Cocktails, middag og frokost (2).jpg      

Cocktails, middag og frokost

Århundredets Festival præsenterer en bred vifte af arrangementer med f.eks. cocktails eller historisk mad. Billedet er fra "Intelligente cocktails", hvor man med fem cocktails og fem korte foredrag bliver klogere for hver drink.

Foto: Søren Kjeldgaard

 

Cocktails, middag og frokost (3).jpg      

Cocktails, middag og frokost

Århundredets Festival præsenterer en bred vifte af arrangementer med f.eks. cocktails eller historisk mad. Billedet er fra "Matador Live", der med sang, musik og en klassisk menu gik i kødet på den elskede tv-serie Matador til festivalen i 2016 med temaet Danmark 1950-2000.

Foto: Martin Dam Kristensen

 

Wellness i Spanien.jpg      

Wellness i Spanien

Århundredets Festival præsenterer en bred vifte af sanselige oplevelser, der samtidig gør dig klogere. Her er det "Vandtæt viden" i Badeanstalten Spanien, hvor man i boblebadet kunne læse korte forskningsartikler og poesi på stenpapir, der flød rundt i vandet.

Foto: Søren Kjeldgaard

 

Deltagere (1).jpg      

Deltagere

Århundredets Festival laver mange arrangementer, hvor publikum involveres aktivt. Her er det til "Historiens vendepunkt" i 2016, hvor den vigtigste begivenhed i Danmark 1900-1950 skulle kåres.

Foto: Martin Dam Kristensen

 

Deltagere (2).jpg      

Deltagere

Århundredets Festival præsenterer en række gratis arrangementer for alle. Her er det filosofibar i Studenterhus Aarhus, der hver dag i festivalen besøges af over 100 mennesker i alle aldre.

Foto: Søren Kjeldgaard

 

Historiske koncerter og sceniske produktioner (1).jpg      

Historiske koncerter og sceniske produktioner

Hvert år præsenterer Århundredets Festival en scenisk produktion, der fortolker historien på en ny måde. I 2017 er årets produktion Quantum Music, der med musik og viden gør publikum klogere på atomer. Billedet er fra 2014, hvor forestillingen "Come and see the Zirkus" satte fokus på 1800-tallet.

Foto: Søren Kjeldgaard

 

Historiske koncerter og sceniske produktioner (2).jpg      

Historiske koncerter og sceniske produktioner

Hvert år præsenterer Århundredets Festival en scenisk produktion, der fortolker historien på en ny måde. I 2017 er årets produktion Quantum Music, der med musik og viden gør publikum klogere på atomer. Billedet er fra 2016, hvor forestillingen "The Never Ending Big Band Experience" satte fokus på 1920'erne i samarbejde med MegaNørd.

Foto: Martin Dam Kristensen

 

Kvindemode og kropsidealer.jpg      

Kvindemode og kropsidealer

Århundredets Festival indtager Aarhus og Regionen med over 200 arrangementer fordelt på alt fra koncertsteder til små butikker og caféer. Her er der fokus på kvindemode i butikken Vintage Divine med plads til 35 personer. Etnolog Frederikke Heick fortalte, mens gæsterne nød en cocktail.

Foto: Martin Dam Kristensen

 

Ønsker du at få grafikken i andre formater eller en uddybende tekst, kan du kontakte kunstnerisk leder for Århundredets Festival Sofie Frøkjær Justesen på mail sfj@fuau.dk | tlf. 8843 8023

For andre henvendelser kan du desuden kontakte rektor ved Folkeuniversitetet i Aarhus Sten Tiedemann på mail st@fuau.dk, festivalchef Hanne Lundgren Nielsen på mail hln@fuau.dk eller kommunikationschef Marie Kruse Larsen på mail ml@fuau.dk

 

Kvadrat.jpg

Seneste nyheder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få spændende nyheder om festivalen før alle andre.

Folkeuniversitetet i Aarhus er festivalsekretariat for Århundredets Festival. Sekretariatet står for festivalens kommunikation, markedsføring, koordinering samt udvikling af arrangementer og programhighlights.