PRAKTIKANT TIL FOLKEUNIVERSITETET

Tør du tænke kreativt, selvstændigt og har du flair for at skabe gode oplevelser? Så har vi den rette praktikplads til dig. Her får du mulighed for at omsætte viden til praksis, at udvide dit netværk og at sætte dit eget aftryk på Århundredets Festival 2015. Vores næste festival EKSISTENS løber fra den 5-8. marts 2015. Som praktikant i foråret 2015 inviteres du med ind i festivalens maskinrum og bliver en central person i planlægning og afvikling af festivalens arrangementer. Du bliver en del af festivalsekretariatet og vil have kontakt med samarbejdspartnere fra forskellige videns- og kulturinstitutioner i Aarhus og omegn.

Som praktikant vil du skulle have en del bolde i luften, derfor er en struktureret tilgang til deadlines, mails og information et must. Desuden er det vigtigt, at du kan tackle travlhed på konstruktiv vis, med fokus på fin dialog med samarbejdspartnere, deltagere, forelæsere og kollegaer. Hvis du derudover har andre kompetencer, betragtes dette som et plus.  Desuden vil du blive knyttet til et selvstændigt projekt inden for arrangementsudvikling, arrangementsafvikling, markedsføring, formidling, kommunikation, eller hvor dine kompetencer måtte ligge.

Vi forventer, at du
- har lyst til at arbejde med vidensformidling i nye og skæve formater
- er i stand til at arbejde selvstændigt, struktureret og effektivt
- har gode kommunikationsegenskaber på skrift og i tale
- har lyst til flekstid, da vi i spidsperioder arbejder uden for normal kontortid (f.eks. under festivalen fra d. 5 til 8. marts)
- måske har erfaring med udvikling og afvikling af brugerevalueringer

Hvad er Århundredets Festival EKSISTENS?
I 2015 slår Folkeuniversitetet for fjerde gang dørene op til vidensfestivalen Århundredets Festival. Begivenheden løber over 4 dage i marts og byder på 55 forskellige arrangementer fordelt på ca. 10 scener. Vi udvikler og afvikler arrangementerne i samarbejde med lokale og regionale samar-bejdspartnere – alt lige fra kulturinstitutioner til caféer – og forventer at oplyse og inspirere et publikum på ca. 6000 personer.

Hvad er Folkeuniversitetet?
Folkeuniversitetet i Aarhus er en nonprofit, folkeoplysende organisation, der arbejder med univer-sitetsforskning i øjenhøjde. Vi gør det sjovt at blive klogere. Hvert semester præsenterer vi fore-læsningsrækker i Aarhus, Emdrup (DPU, Aarhus Universitet) og Herning (HIH, Aarhus Universitet), hvor alle kan deltage.

Vi er nysgerrige på nye formidlingskoncepter og udvikler løbende vidensarrangementer med et ’twist’, hvor den traditionelle forelæsning får nye former. Vi står bl.a. bag Vidensbiffen, Forsker-Fight, Film og Forskerdebat, Viden med Puls og meget andet. Læs mere om Folkeuniversitetet på new.fuau.dk og Århundredets Festival på aarhundredetsfestival.dk.

Send din ansøgning og CV til Lisbeth Rosenørn på lr@fuau.dk.
Spørgsmål kan rettes til folkeuniversitetet på tlf. nr. 88438000.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Ansøgningsfrist: 15. januar - men send os endelig din ansøgning med det samme, for vi tager ansøgere ind løbende og lukker opslaget, når vi har fundet den rette.
Samtaler: Snarest herefter
Praktikperiode: Fra februar til juni – eller efter aftale