Forførende og sanselig aften

Ambassaden er tirsdag aften fyldt af mystik. I faklers skær bydes gæsterne velkommen af maskeklædte personer og bedes træde ind i et rum, hvor der serveres champagne.

Belysningen er dæmpet, fra højtalerne lyder lidenskabelig musik og de mange duftlys skaber en særlig berusende aroma i rummet. Der er nogle og fyrre forventningsfulde gæster i rummet, og stemningen er hyggelig og afslappet.

Al tale forstummer et øjeblik, da der ind i rummet træder en mærkværdig skabning; halvt fugl og halvt kvinde. Med korset om livet, forskellige typer sko og forlængende proteser på armene, så de fremstår som fjerløse vinger, vralter skabningen ind i rummet under hvæsene og fuglelignende lyde. Mimikken og bevægelserne imiterer nøjagtigt en fugl, og skuespillerens stirrende blik, de abrupte bevægelser og det groteske antræk er både skræmmende og fascinerende.

Velkommen til Burlesque
En kvinde med pisk genner gæsterne op af trappen, der kun er oplyst af lanterner, til scenen ovenpå. 

- Velkommen til klovneri, poesi og magi. Og kvinder, der smider tøjet, præcis som vi kan li’, rimer konferencieren på komisk vis.

Han er trådt ud på den nu oplyste scene iklædt jakkesæt, høj hat og maske og beder publikum tage godt imod ’Fräulein Frauke’.

Ind kommer en sexet kvinde, klædt i blå glimtende kjole og omslynget af en kæmpe blå fjerboa.

- I always get what I aim for, and your heart and soul is what I came for, synger den forførende fräulein, mens hun drilsk danser rundt på scenen og teaser publikum ved at trække til side i kjolen.

Hendes performance er stilfuld, sensuel og morsom på samme tid.

'Betty Blue' på scenen
Imellem hver optræden træder konferencieren ind på scenen og underholder med forskellige spøgefulde citater om kvinder.

Herefter bydes ’Betty Blue’ på scenen, hvor hun i dunkel belysning tager polestangen i brug. Beklædt i undertøj, fjer og glitter, giver hun et show, der viser, at erotisk dans også kan være kunst. Især da hun svinger sig rundt om polen i imponerende stillinger, vækker det høje klapsalver og jubel fra publikum.

Efter tyve minutters sceneshow, bydes publikum endnu engang nedenunder, hvor det nu er muligt at købe sig et glas vin. To tryllekunstnere har stillet sig op i hvert sit hjørne og udfordrer publikums sanser med klassiske trylletricks. Publikum bliver indbudt til at deltage, udvælge kort, kontrollere snorenes længder og tælle mønter. Til tider fyldes rummet af sæbebobler, hvilket igen får rummet til at emme af ren magi.

Sexet satire
Publikum samles igen foran scenen og venter i spænding på at se mere burlesque.

- ’Fräulein Frauke’ har fortalt mig, at jo mere I klapper og pifter, jo mere tøj smider hun, bliver det opildnet af konferencieren, og det bliver hurtigt klart at første akt blot var en teaser til det, der kommer nu.

I rød fjerdragt fremfører fräuleinen nu iscenesættelsen af ’Fräulein Frauke as the Bird Catcher’, hvor showet går fra at være en satire over Mozarts ’Tryllefløjten’ til at være vild stripdans til lyden af tempofyldt, moderne musik. Dansen slutter under høj jubel.

Ind på scenen vralter det bizarre fuglelignende væsen. Den grimme fjerløse fugl er en uhyggelig modsætning til de smukke kvinder med fjerantrækkene, hvilket bliver en satire over sig selv, da fuglen opdager spotlightet og fører sig frem med komisk mimik. Et grotesk, men underholdende indslag.

Herefter træder ’Fräulein Frauke’ endnu engang på scenen, nu udklædt som den uskyldige eventyrprinsesse ’Snehvide’. På scenen er stillet en kurv med æbler, hvorfra hun tager en bid af den forbudte frugt og frister flere fra publikum til også at smage den søde frugt. Med ét forvandles prinsessen til sexet show girl, der under hujen og piften danser sig ud af tøjet og til sidst viser sit frække og diamantbesatte undertøj frem.

Efter showet er stemningen høj, for det var et brag af en sidste dans.

Af Cecilie Martensen Rasmussen