Århundredets Festival nåede nye højder

Før Århundredets Festival for 11 dage siden blev skudt i gang, havde festivalleder Trine Bang særligt et mål i kikkerten: Festivalen skulle nå ud til en bred målgruppe og tiltrække et publikum, som ikke almindeligvis ville interessere sig for historien. Og selv om opgaven med at bearbejde evalueringer og publikumsundersøgelser ikke er afsluttet, tyder alt på, at det er lykkedes.

- Når jeg har været rundt på festivalens scener, har jeg været glad for at se, at mange unge i 20’erne og 30’erne har taget festivalen til sig. Blandt andet til Filosofibar i Studenterhuset, til Forestillingen om en historie og vores store åbningsfest på Godsbanen. Vi har nået et yngre publikum end Folkeuniversitetet almindeligvis gør med sine kurser og forelæsningsrækker, fastslår Trine Bang.

Også Folkeuniversitetets rektor Sten Tiedemann er begejstret dagen derpå.

- Mine oplevelser under Århundredets Festival 2014 bekræfter mig i, at Folkeuniversitetet er blevet et dybt professionelt festivalsekretariat, der kan berige byen og skabe spændende nye samarbejder mellem kultur- og vidensmiljøer. Frem mod 2017 er det bestemt en ambition at udvikle endnu flere grænseoverskridende formidlingsformater, siger Sten Tiedemann.

Vi har igen lagt 1800-tallet bag os, men fremtiden byder forhåbentligt på nye festivaloplevelser med Folkeuniversitetet som afsender.

- Hvis opbakningen er der, står vi på spring til at gå i kødet på både 1900-tallet og temaer som Eksistens og Europa, lover festivalleder Trine Bang.

Oplev festivalen i billeder på facebook.com/aarhundredetsfestival
Se festivalens film på Youtube.

Af Maria Fly Vilsbøll